Tisdag 27 Sep
Stockholm

Två lik hittade i brinnande bil

Polisen har inlett förundersökning om mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GETINGE. När brandkåren lyckats släcka den brinnande bilen gjorde man en makaber upptäckt. Två kroppar hittades, och åtminstone en av dem låg i bagageutrymmet. Det väckte polisens intresse.

- Vi har inlett en förundersökning om mord. Men om misstankarna kvarstår efter att teknikerna har undersökt platsen återstår att se, säger Håkan Antonsson vid Hallandspolisen.

Personerna har ännu inte identifierats, men i ett av fallen ska det röra sig om en död man i okänd ålder, enligt nyhetsbyrån TT.

Larmet om bilbranden utanför Getinge mellan Halmstad och Falkenberg kom strax före klockan 23 i går kväll.

Den häftigt brinnande bilen stod på länsväg 625, på en bro över E6, strax söder om Getinge, och var helt övertänd när räddningspersonal dök upp på platsen.

Och polisen fruktar det värsta.

– Det är vissa omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott. Vad det är kan jag inte gå in på. Nu jobbar vi med förutsättningen att det gäller ett mord. Det är bättre att inleda arbetet så, för att inte missa viktiga detaljer om det visar sig att misstankarna stämmer, säger Håkan Antonsson till Hallands-Posten.

Enligt uppgifter till Kvällsposten var bilen en Volvo av senare modell.

Tidigt i morse hade ännu ingen gripits eller tagits in till förhör och polisen tar gärna emot tips.

- Bilen stod väl synlig för bilisterna på E6. Vi är mycket tacksamma om de som sett branden hör av sig till Hallandspolisen, säger Jan Kapteijn, vakthavande befäl vid polisen i Halland till Kvällsposten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.