- Foto: HASSE HOLMBERG/Scanpix

Rådjur flög in genom bilfönstret

En kvinna från Malmö allvarligt skadad.


VÅXTORP. På de halländska vägarna nära Våxtorp träffades en bil av ett rådjur vid 17-tiden på torsdagen.

En kvinna från Malmö blev allvarligt skadad, skriver Sydsvenskan.

Enligt polisens utredning har rådjuret först körts på av en bil i motsatt färdriktning, lyft från marken och därpå landat rätt på vindrutan på Malmöfamiljens bil.

– Vindrutan faller in i bilen och rådjuret träffar passageraren, en kvinna, ganska illa, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl hos polisen i Halland, till Sydsvenskan.

Kvinnan skadades svårt. Men rådjurets kropp fortsatte fara bakåt i bilen, upp i innertaket, genom hatthyllan och landade till slut i bilens bagageutrymme.

– Kvinnan ska ha skadats ganska allvarligt. Först var det fara för hennes liv men läget stabiliserades av ambulanspersonal.

Pappan i familjen och de två barnen ska ha klarat sig utan allvarligare skador.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.