Utanför nattklubben Buddha Lounge small en bomb av i natt.
Utanför nattklubben Buddha Lounge small en bomb av i natt. - Foto: Faksimil Sydsvenskan

Bomb mot nattklubb var Black Cobras hämnd

Bombattentatet mot Buddha Lounge i Malmö var det kriminella gängets hämnd för att krögaren pekat ut två Black Cobra-män för utpressning.


MALMÖ. Klockan tre på måndagsmorgonen small en sprängladdning av utanför nattklubben Buddha Lounge i centrala Malmö.

Explosionen sprängde bort dörren och entréfönstret. Ett tio kvadratmeter stort fönster på andra sidan gatan gick också det i tusen bitar.

– Vi har skyddsglas så det måste ha varit en riktigt bra smäll, säger butiksägaren Richard Göransson till Sydsvenskan

Nu tror polisen att bomben var det kriminella nätverket Black Cobras hämnd för att krögaren tidigare i veckan pekat ut två medlemmar i gänget för utpressning.

En av krögarna som äger Buddha Lounge har en spelskuld till en ledande företrädare för Black Cobra och anklagar gänget för utpressning, skriver nu Sydsvenskan. Och polisen utreder det spåret med särskilt intresse.

– De [gängmännen] satt ju frihetsberövade i några dagar i förra veckan och släpptes av Malmö tingsrätt i fredags, sen hände detta. Vi får väl se om utredningen visar på något samband.

Andra poliser, som vill vara anonyma, bekräftar dock för tidningen att huvudspåret i utredningen stavas Black Cobra.

Och man konstaterar att Buddha Lounge i flera år varit en knutpunkt för gängmedlemmar från både M-falangen, Black Cobra och andra kriminella organisationer.

– Ger man gängen ett lillfinger tar de hela handen. Ger man sig i lag med dem får man räkna med problem, säger en gängpolis till Sydsvenskan.

Personerna bakom Buddha Bar lever nu under livvaktsskydd.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!