Väljarna tror inte på Alliansen

Alliansen vinner inte nästa val tror 62 procent av väljarna.


Mätningar visar svagt stöd för den borgerliga alliansen. Endast 23 procent tror på borgerlig valseger enligt den mätning som Göteborgs-Posten låtit Sifo göra. Inte ens de som säger att de tänker rösta borgerligt nästa val tror att alliansen kommer vinna valet 2010. 46 procent av dessa tror inte att de borgerliga vinner medan 44 procent tror att de gör det.

Statsminister Fredrik Reinfeldts egna partikamrater är mest hoppfulla när det gäller en möjlig seger. En procentenhet mer tror på vinst; 45 mot 44, skriver Göteborgs-Posten.

Kristdemokratiska väljare ser också en aningen mer ljust på en vinst medan folkpartiets och centerns väljare tvivlar.

Tvivlar gör däremot inte oppositionens väljare. Enligt Sifomätningen är 81 procent övertygade om att det blir regeringsskifte i nästa val.

Svaren baseras på intervjuer med 1 000 personer som tillfrågades i mitten av september.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Kristersson: "Det här är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) inleder sitt tal på Moderaternas Sverigemöte med att prata om mordet på pappan i Skärholmen.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.

Polischef efter mordet: Fortsätt visa kurage

En pappa sköts till döds i en gångtunnel, enligt medier efter att ha konfronterat ett ungdomsgäng. Polismästare Carin Götblad hoppas att privatpersoner kommer fortsätta våga visa civilkurage ändå. Annars riskerar vi att få ett totalt laglöst samhälle, säger hon.

Inget människorov i Mellerudsfallet

De tre flickorna uppges själva ha sagt att de hållits inlåsta. Brottsrubriceringen som är aktuell är dock enbart misshandel, rapporterar Göteborgs-Posten.