- Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Saab får mångmiljonkontrakt

Ska producera skyddsutrusning i Östersund.


Saab i Östersund har anledning att fira. Som enda företag inkom man med anbud vid en upphandling från Försvarets materielverk.

Företaget har nu fått ett kontrakt värt 54 miljoner kronor.

Detta samtidigt som de flesta Saabnyheter varit dystra och krisrelaterade besked kring framför allt fabriken i Trollhättan.

Saab i Östersund ska leverera bland annat skyddskläder, mätinstrument och specialutrustning till fordon som ska skydda mot kemiska, biologiska nukleära och radiologiska faror, enligt kontraktet.

 

/
Senaste nytt

Hård strid om övergreppslagen "chat control"

Örebro: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Universitetsgatan i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

Höjda livsmedelspriser – ett orosmoln

Livsmedelspriser fortsätter att stiga och elpriserna är på den högsta nivån sedan februari. Båda två är viktiga faktorer för Riksbankens kamp mot inflationen. Det är viktigt att livsmedelspriserna etablerar sig på en låg och stabil nivå, påpekar riksbankschefen Erik Thedéen.

Jenny Strömstedt blåste Per Skoglund totalt i Nyhetsmorgon: ”Vuxenmobbning”

​Travreportern Per Skoglund älskar mat. Det utnyttjade kocken Jonas Svensson och Jenny Strömstedt – som grundlurade sin kollega i lördagens Nyhetsmorgon.

Polisen i Markaryd rapporterar om brand

"Brand i villa, Strömsnäsbruk.", skriver polisen på sin hemsida.

Pisa-resultatet i korthet

Svenska elevers kunskaper i matematik och läsförmåga i den globala Pisa-mätningen har haft en uppgående kurva sedan "chockåret" 2012 – men nu vänder det neråt igen. Här är de viktigaste punkterna från Pisamätningen 2022 som presenterades i dag.