Torsdag 13 Maj
Stockholm

Djurrättsalliansen tänker vittna

Nu har aktivister från Djurrättsalliansen bestämt sig för att vittna mot Hultström och därmed röja sin anonymitet.
Nu har aktivister från Djurrättsalliansen bestämt sig för att vittna mot Hultström och därmed röja sin anonymitet. Foto:

Djurrättsalliansen ändrar sig. Nu träder dess aktivister fram med namn för att inta vittnesbåsen och sätta dit de grisägare som vanskött sina djur.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djurrättsalliansen avslöjade i höstas ett skräckvälde på många grisgårdar runt om i landet. Man filmade övergreppen i svinstiorna och med filmernas hjälp ville man dels väcka uppmärksamhet och dels få grisplågarna fällda.

Men aktivisterna som genomförde smygfilmningen ville förbli anonyma. Delvis för att kunna fortsätta jobba på samma sätt.

Och då var risken att grisägarna skulle gå fria. Det räckte inte med bara filmerna, polisen ville hålla förhör med Djurrättsalliansens aktivister. De som höll i kameran.

Nu har aktivisterna ändrat sig och träder fram för att vittna mot en polisanmäld gårdsägare.

Lena Lindström, talesperson för Djurrättsalliansen, uppger för Sveriges Radio Halland att de vill låta åtminstone ett fall gå till prövning för att se om det kan bli ett prejudikat på det.

Aktivisterna väljer att vittna mot ägaren till den gård som de säger sig ha mest material från - Lars Hultström, tidigare ordförande i branschorganisationen Swedish Meat. På hans gård Blackstaby i Sörmland togs de chockerande bilderna på grisar som åt på döda grisar.

Avslöjandet fick till följd att Lars Hultström avgick från sina uppdrag i bland annat Swedish Meat.

Allt som allt har Djurrättsalliansen polisanmält 92 grisgårdar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela