- Foto: Claus Gertsen /SCANPIX

21-åring dömd för brutal kidnappning

Kidnappade sin exflickväns kusin i ett desperat försök att komma i kontakt med henne. Nu döms han för kidnappning och kvinnofridskränkning.


NYBRO. Under knivhot tvingade 21-åringen en ung man att följa med honom och två andra män i en bil. Först trodde ynglingen att det hela var ett skämt.

Det var först när gärningsmännen flera gånger, med tilltagande aggressivitet, hotat att skära halsen av den unge mannen som han insåg att det var blodigt allvar.

Skräckresa i tio timmar

Nu har hovrätten dömt 21-åringen till tre års fängelse, uppger Barometern.

Det var i slutet av september som 21-åringen och hans medbrottslingar tvingade med sig den unge mannen på en tio timmar lång skräckfärd genom glasrikets småländska skogar.

Ynglingen skulle användas i en bytesaffär var tanken. 21-åringen ville använda honom för att komma i kontakt med sitt ex, som brutit kontakten med honom efter att han utsatt henne för brutal misshandel.

Den kidnappade ynglingen var nämligen den före detta flickvännens kusin.

Nedsatt straff

Först efter tio timmar i bilen lyckades den unge mannen bli fri i samband med ett stopp i Ryd.

21-åringen dömdes i Kalmar tingsrätt till tre år och tre månader i fängelse för kidnappning och grov kvinnofridskränkning. Hovrätten fastställer i stort sett domen, men sätter ner 21-åringens straff med tre månader.

21-åringens ett år äldre medbrottsling dömdes i tingsrätten till ett år. Hans dom fastställdes i hovrätten.

/
/
/
Senaste nytt

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Stora störningar i tågtrafiken

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?

Make mördade sin fru i p-hus – döms till livstids fängelse och utvisning

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.

AI skriver hemtentor – fler studenter fuskar

Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.

Så mycket dyrare blir frimärket

Postnord höjer priset på frimärken. Från 1 januari kostar portot 18 kronor för ett brev på 50 gram. För brev som väger 100 gram blir priset 36 kronor.