Fredag 7 Maj
Stockholm

21-åring dömd för brutal kidnappning

Kidnappade sin exflickväns kusin i ett desperat försök att komma i kontakt med henne. Nu döms han för kidnappning och kvinnofridskränkning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NYBRO. Under knivhot tvingade 21-åringen en ung man att följa med honom och två andra män i en bil. Först trodde ynglingen att det hela var ett skämt.

Det var först när gärningsmännen flera gånger, med tilltagande aggressivitet, hotat att skära halsen av den unge mannen som han insåg att det var blodigt allvar.

Skräckresa i tio timmar

Nu har hovrätten dömt 21-åringen till tre års fängelse, uppger Barometern.

Det var i slutet av september som 21-åringen och hans medbrottslingar tvingade med sig den unge mannen på en tio timmar lång skräckfärd genom glasrikets småländska skogar.

Ynglingen skulle användas i en bytesaffär var tanken. 21-åringen ville använda honom för att komma i kontakt med sitt ex, som brutit kontakten med honom efter att han utsatt henne för brutal misshandel.

Den kidnappade ynglingen var nämligen den före detta flickvännens kusin.

Nedsatt straff

Först efter tio timmar i bilen lyckades den unge mannen bli fri i samband med ett stopp i Ryd.

21-åringen dömdes i Kalmar tingsrätt till tre år och tre månader i fängelse för kidnappning och grov kvinnofridskränkning. Hovrätten fastställer i stort sett domen, men sätter ner 21-åringens straff med tre månader.

21-åringens ett år äldre medbrottsling dömdes i tingsrätten till ett år. Hans dom fastställdes i hovrätten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela