Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anmälde mordförsök - misstänks nu för vapenbrott

Nyheter | 26/01/2010 16:49

Han anmälde en 24-åring för mordförsök. Men nu riktas misstankarna mot honom själv.

LANDSKRONA. Det var sent på torsdagen den 14 januari som polisen larmades till Bryggargatan i Landskrona. Vittnen hade hört skottlossning på platsen.

En 33-åring på platsen hävdade att tre män trängt in i hans bostad, misshandlat honom och sedan skjutit mot honom utanför fastigheten när han lyckades slita sig loss.

Men nu är misstankarna mot den 24-åring som greps kort efter skottlossningen och inledningsvis misstänktes för mordförsök avförda. I stället misstänks 33-åringen själv för vapenbrott, skriver Helsingborgs Dagblad.

Vid en husrannsakan förra helgen hittade polisen nämligen två skjutvapen hos mannen.

Det finns också, enligt Helsingborgs Dagblad, misstankar om att 33-åringen själv varit den som avfyrat ett vapen i samband med skottlossningen den 14 januari.

- Det skulle passa bättre ihop med vittnesmål som finns som säger att det var en person som jagade tre personer och inte tvärtom, säger en person med insyn i polisutredningen till HD.