Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snöstorm drabbar Sverige

1 av 3

JOHAN NILSSON/SCANPIX

2 av 3

Anders Wiklund/SCANPIX

3 av 3

Nyheter | 26/01/2010 18:50

Vindstyrkor upp till 25 m/s och på vissa ställen väntas tre decimeter snö. Polisen: Stanna hemma!

Snöovädret drog in över norra Sverige i eftermiddags. Under kvällen och natten väntas de södra delarna av Sverige drabbas. Polisen uppmanar nu folk att stanna inomhus.

- Går det att stanna hemma, så stanna hemma, säger Sture Strand, chef för trafikpolisen i Norrbotten, till Expressen.

Enligt SMHI är det 20 år sedan vi hade en sådan kall vinter som vi har i år. Och i kväll väntas ett oväder från Island dra in över Sverige. SMHI har gått ut med en klass-2 varning.

Det betyder att det är fara för allmänheten, risk för stora materiella skador och att det kan blir stora störningar i trafiken. Därför avråder SMHI människor från att ge sig ut i stormen.

– Det kommer snö och blåsa en hel del. Så det kommer bli allmänt jobbigt att vara ute, säger Nils Holmqvist, meteorolog vid SMHI, till Aftonbladet.

Lågtrycket väntas ligga kvar över Sverige under torsdagen. Men på fredag kommer det att bli bättre väder.

– På fredag verkar det som snön mattas av och lågtrycket rör sig österut, säger Daniel Fredriksson, meteorolog vid vädertjänsten Storm, till Aftonbladet.