Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Karolinska sjukhuset i Stockholm. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Döda ruttnar i bårhuset

Publicerades: 26 Jan 2010, 21:44, Uppdaterades: 30 Mar 2011, 22:41

Ruttna kroppar. Dåligt övertäckta lik och avlidna som täcks med blodiga lakan. Nu har extern begravningspersonal slagit larm om missförhållandena på bårhuset hos Karolinska sjukhuset.


Det är personer utanför verksamheten som slagit larm om hur det sett ut på Karolinska sjukhusets bårhus den senaste tiden.

- Synen därinne är fruktansvärd. Trots att det är sjukhusets förbannade skyldighet att hantera de avlidna värdigt. De borde åtminstone skyla kropparna eller plasta in dem om förruttnelseprocessen är långt gången, säger en person med insyn till Aftonbladet.

Anledningen sägs vara att det under jul- och nyår kommit in fler avlidna än vad sjukhuset klarar av.

- Så vi har helt enkelt varit överbelastade. Men vi måste givetvis förbättra oss, säger bårhusföreståndare Gert Ridhagen, till Aftonbladet.

För verksamhetschefen är beskrivningen av hur kroppar förvaras på bårhuset helt okänd.

- Jag är nytillträdd och har inte fått några rapporter om det här. Men jag blir chockad om det stämmer, säger Mikael Björnstedt, verksamhetschef för patologkliniken, till Aftonbladet.

/
Lik
/
Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

3 timmar sedan
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.