Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Karolinska sjukhuset i Stockholm. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Döda ruttnar i bårhuset

Ruttna kroppar. Dåligt övertäckta lik och avlidna som täcks med blodiga lakan. Nu har extern begravningspersonal slagit larm om missförhållandena på bårhuset hos Karolinska sjukhuset.


Det är personer utanför verksamheten som slagit larm om hur det sett ut på Karolinska sjukhusets bårhus den senaste tiden.

- Synen därinne är fruktansvärd. Trots att det är sjukhusets förbannade skyldighet att hantera de avlidna värdigt. De borde åtminstone skyla kropparna eller plasta in dem om förruttnelseprocessen är långt gången, säger en person med insyn till Aftonbladet.

Anledningen sägs vara att det under jul- och nyår kommit in fler avlidna än vad sjukhuset klarar av.

- Så vi har helt enkelt varit överbelastade. Men vi måste givetvis förbättra oss, säger bårhusföreståndare Gert Ridhagen, till Aftonbladet.

För verksamhetschefen är beskrivningen av hur kroppar förvaras på bårhuset helt okänd.

- Jag är nytillträdd och har inte fått några rapporter om det här. Men jag blir chockad om det stämmer, säger Mikael Björnstedt, verksamhetschef för patologkliniken, till Aftonbladet.

/
Lik
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.