Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Döda ruttnar i bårhuset

Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Bertil Ericson/SCANPIX

Nyheter | 26/01/2010 21:44

Ruttna kroppar. Dåligt övertäckta lik och avlidna som täcks med blodiga lakan. Nu har extern begravningspersonal slagit larm om missförhållandena på bårhuset hos Karolinska sjukhuset.

Det är personer utanför verksamheten som slagit larm om hur det sett ut på Karolinska sjukhusets bårhus den senaste tiden.

- Synen därinne är fruktansvärd. Trots att det är sjukhusets förbannade skyldighet att hantera de avlidna värdigt. De borde åtminstone skyla kropparna eller plasta in dem om förruttnelseprocessen är långt gången, säger en person med insyn till Aftonbladet.

Anledningen sägs vara att det under jul- och nyår kommit in fler avlidna än vad sjukhuset klarar av.

- Så vi har helt enkelt varit överbelastade. Men vi måste givetvis förbättra oss, säger bårhusföreståndare Gert Ridhagen, till Aftonbladet.

För verksamhetschefen är beskrivningen av hur kroppar förvaras på bårhuset helt okänd.

- Jag är nytillträdd och har inte fått några rapporter om det här. Men jag blir chockad om det stämmer, säger Mikael Björnstedt, verksamhetschef för patologkliniken, till Aftonbladet.