Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordet i Malmö tros vara falangstrid

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen.

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen.

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Nyheter | 01/02/2010 08:11

Gänghämnd i kriget mellan M- och K-falangen tros vara motivet bakom mordet på en 26-åring på Stortorget i Malmö.

MALMÖ. Öga för öga, tand för tand - och kanske bror för bror, skriver Sydsvenskan.

Polisen tror nu att 26-åringen som sköts ihjäl på öppen gata i Malmö i helgen mördades som vedergällning för mordet på en 23-årig man i somras.

Båda mordoffer var bröder till ledare för de två falangerna i Malmös undre värld: K-falangen och M-falangen.

Det har länge spekulerats i att M-falangen skulle hämnas mordet på ledarens 23-årige bror. Men i och med att ledarskapet suttit inne på anstalt har antalet hämndobjekt varit begränsat.

Frigivning blev dödsdom

När K-ledarens 26-årige bror försattes på fri fot efter att Malmö tingsrätt avslog åklagarens begäran om att häkta mannen blev det möjligen också hans dödsdom.

Polisen utreder dock också flera möjliga motiv. 26-åringen var själv misstänkt för skyddande av brottsling i samband med mordet på en tvåbarnspappa i en gångtunnel på Annelundsgatan. 26-åringen har erkänt att han gömt ett vapen.

Den misstänkte gärningsmannen är 26-åringens och K-ledarens pappa. Offrets anhöriga kan ha varit ute efter hämnd. Och med både misstänkt gärningsman och falangens ledare inlåsta återstod bara 26-åringen själv, skriver Sydsvenskan.