- Foto: Maria Hedström

Här kliver älgfamiljen ut i vägen

En älgko och hennes kalvar tar en tripp ut i vägen.


BORLÄNGE. Att se upp i trafiken är alltid tillrådligt. Man vet aldrig vad man får se om man har korpgluggarna öppna.

Till exempel en älgfamilj som tar ett kliv rätt ut i vägen.

Det hände Maria Hedström i Söpnarby utanför Borlänge - som skickade in en bild på älgdramat till Dalarnas Tidningar.

Så här beskriver hon för DT hur mötet gick till:

"Tidigare under dagen hade en älgko och hennes små kalvar tagit en tripp ner till åkern bredvid vårt hus. De låg lugnt och stilla i solskenet och solade sig. Grannar kom ut och tittade och tog kort under mycket kommenterande om den ovanliga synen.

Jag bestämde mig för att försöka komma närmare i hopp om att få en skarpare och bättre bild. Däremot så uppskattade inte älgkon detta när ljudet från mina tappra försöka att inte knäcka alltför många kvistar kom allt närmare. Efter en alltför trasslig buske så ställer älgkon sig upp och hennes små kalvar följer med och travar bort över åkern. Jag står kvar och fotar i hopp om att fånga mer än tre rumpor på bild.

Helt plötsligt viker älgarna av och travar över vägen vilket blir en hel del uppståndelse bland bilarna. De flesta bilarna står redan stilla eftersom älgarna syntes från långt håll när de kom travande på åkern så ingen skada skedd. Just där bilar och älgar möter varandra så knäpper jag en bild och vips.. Det blev denna bild som jag skickar till er", skriver Maria Hedström i DT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!