Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frida Stenbergs mamma vill byta ut barnens vårdnadshavare

- 10/02/2010, 10:35 -
Det var efter en uppslitande vårdnadstvist som 37-åringen tog Fridas liv.

Det var efter en uppslitande vårdnadstvist som 37-åringen tog Fridas liv.

Privat

Både Frida Stenbergs mamma och barnens farfar vill byta ut den vårdnadshavare som företräder mördade Fridas två barn.

LULEÅ. Sedan 24-åriga Frida Stenberg - efter en infekterad vårdnadstvist - mördades av sin exsambo med en slaktpistol har hennes två barn företrätts av en vårdnadshavare som jobbar på socialtjänsten i kommunen.

Men nu vill både barnens mormor, Anne-Marie Stenberg, och deras farfar - exsambons pappa - byta ut mannen som är vårdnadshavare.

De menar att mannen aldrig ens har träffat barnen sedan han blev vårdnadshavare i september. Han har heller aldrig varit i kontakt med jourhemmet där barnen bor eller med släkten.

Men det allvarligaste, tycker barnens farfar, är att vårdnadshavaren talat illa om den familj där både farfar och mormor vill att barnen ska familjehemplaceras, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Både Anne-Marie Stenberg och barnens farfar vill att barnen placeras i deras halvbrors familj.

Men socialtjänstens vårdnadshavare har sagt till Anne-Marie Stenberg att hon skulle ångra att hon stödde detta förslag och att pappans del av familjen skulle gynnas av detta.

Socialtjänsten uttrycker dock fullt förtroende för vårdnadshavaren.

- Det här är inte vårdnadshavarens första uppdrag. Han har lång erfarenhet av sådant här. Vi har bedömt att han inte har behövt att ha kontakt med barnen i det här läget, säger socialtjänstnämndens ordförande Eva Bergström (s) till NSD.

- De tycker alltså att det är normalt att intrigera i barnens nätverk, svarar barnens farfar.