Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studenter skulle hänga med på efterfest - rånmisshandlades

TV3 Efterlyst

Nyheter | 10/02/2010 15:23

Två studenter slog följe med ett glatt gäng på vägen hem. Men plötsligt förbyttes den goda stämningen till dödshot och brutal misshandel. Allt videofilmades och visas i kväll på Efterlyst.

LUND. Två studenter var på väg hem från krogen när de träffade ett trevligt gäng som bad dem följa med efterfest. Men plötsligt slog stämningen om totalt. Och kvällen slutade i dödshot, brutal misshandel och att de två studenterna blev rånade på sina pengar.

Misshandeln vid en bankomat i Lund videofilmades av övervakningskameror. Och på onsdagskvällen spelas filmen upp på TV3:s Efterlyst.

– När man ser filmen blir man upprörd, säger Cecilia Kjaersgaard, vid Lundapolisen, till Sydsvenskan.

Det var den 19 september som de båda studenterna, 21 och 23 år gamla, mötte fem män i 20-årsåldern på Norra Fäladen i Lund.

De uppfattade männen som ett trevligt gäng och när de blev tillfrågade om att hänga med efterfest var studenterna inte nödbedda.

En av studenterna skulle cykla i förväg och ta ut pengar.

Men när han kom tillbaka var den vänskapliga atmosfären som förbytt.

– Då var stämningen helt förändrad. Männen hade dragit luvor över huvudet och plockat fram knivara, berättar Cecilia Kjaersgaard för Sydsvenskan.

De båda studenterna tvingades under hot ta ut pengar ur varsin bankomat och tvingades ner på marken under en av automaterna.

Där misshandlades de och hotades till livet.

Men allt fångades av en övervakningskamera.

– På filmen visas ett av uttagen och man ser åtminstone fyra gärningsmän. Vi vill veta vilka de är, för det vet vi inte riktigt, säger Cecilia Kjaersgaard till Sydsvenskan.