Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vespaskytten i Gamla stan vill ha tillbaka sin torshammare

- 10/02/2010, 18:19 -
Den 42-årige dörrvakten som sköt mot den så kallade Greven och hans gravida sambo i Gamla stan tidig vår 2009 vill ha tillbaka sin torshammare.

Den 42-årige dörrvakten som sköt mot den så kallade Greven och hans gravida sambo i Gamla stan tidig vår 2009 vill ha tillbaka sin torshammare.

Dörrvakten som dömdes för mordförsöket på greven och hans sambo i Gamla stan kräver att få tillbaka sitt halssmycke.

KUMLA. Den nu 42-årige dörrvakten som dömts för skottlossningen i Gamla stan för snart ett år sedan vill ha sin torshammare runt halsen - även under fängelsetiden i Kumlabunkern.

Halssmycket beslagtogs när dörrvakten häktades och kriminalvården vägrar låta honom ha det på sig av rädsla för att det skulle kunna användas som ett vapen.

Ett argument 42-åringen tycker vilar på en lögn.

- Den enda skada ett sådant förfaringssätt skulle kunna medföra är att den som håller i smycket skadar handen, menar dörrvakten.

Så här skriver han i sitt överklagande:

"Som tidigare påtalat är halssmycket FEM cm högt, FYRA cm brett samt ca 0,5 cm tjockt.

Detta har påtalats för 'säkerhetsansvarig' ---- (namn utlämnas, reds anm) på den avdelning för långtidsfångar (E-huset), som var den i personalen som genom direkt lögn om halssmyckets storlek föranlett Region Mitt att fatta sitt beslut på icke sanningsenliga grunder.

Efter påtalande om detta falsifikat från hennes sida kontrollmättes nämnda halssmycke och ---- tvingades därefter vidimera mina uppgifter."

Dörrvakten kräver nu att kriminalvården omprövar beslutet och tillerkänner honom innehav av hans torshammare.