Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inget skadestånd för strypt p-vakt

Taxichauffören ströp ut p-vakten, men hon får inte en krona. OBS! Personen på bilden har inget samband med artikeln.

Taxichauffören ströp ut p-vakten, men hon får inte en krona. OBS! Personen på bilden har inget samband med artikeln.

Robert Henriksson / SvD / SCANPIX

Nyheter | 12/02/2010 09:54

"Du ska suga min kuk", skrek chauffören och ströp henne. Men parkeringsvakten får ingen ersättning för misshandeln. Lite stryp ska parkeringsvakter tåla, menar tingsrätten.

MALMÖ. En parkeringsvakt som utsattes för ett halsgrepp och fick ont nekas skadestånd. "Vissa yrkesgrupper måste ha en större mental beredskap", skriver tingsrätten i sin dom, uppger Sydsvenskan.

Det var när parkeringsvakten ingrep mot en taxichaufför som mannen kopplade ett grepp om hennes strupe och skrek:

- Jag ska jaga dig! Du ska suga min kuk!

Därpå körde han iväg.

Tingsrätten dömer visserligen taxichauffören till villkorlig dom och dagsböter för hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman.

Men parkeringsvakten får inget skadestånd.

”Enligt praxis måste vissa yrkesgrupper ha en större mental beredskap än andra yrkesgrupper för hot och andra angrepp”, skriver Malmö tingsrätt i sin dom.

– Det är absurt, vi behöver en debatt om det här. Bara för att parkeringsvakter bär uniform betyder det inte att man ska behöva acceptera strupgrepp. Parkeringsvakter har varken den utbildning eller de befogenheter som till exempel polisen har. Tingsrättens beslut skickar fel signaler, säger Leo Strömberg, som är avdelningschef på Parkering Malmö, till Sydsvenskan.