Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt fördömer valfusket

Nyheter | 15/02/2010 14:32

Menar dock att medlemsvärvandet ska uppmuntras.

Statsminister Fredrik Reinfeldt går nu ut och tydligt fördömer det fusk som förekommit inför moderaternas provval.

Riksdagskandidaten Mats Rudin tvingades då hoppa av sin kandidatur sedan det framkommit att han betalat avgifterna åt nya medlemmar för att få röster och klättra på listan.

– Det viktiga är att vi visar att vi reagerar på regelbrott och det enskilda fall där det har belagts har fått till konsekvens att den personen har dragit sig tillbaka, säger Fredrik Reinfeldt till Sveriges Radios Ekot.

Flera andra moderater har nu pekats ut för att ha agerat på ett liknande sätt i bland annat Haninge och Södertälje. Men Reinfeldt uppmanar dock till försiktighet vad gäller utpekanden.

– Innan det är bevisat så tycker inte jag att vi ska ägna oss åt att misstänkliggöra allt som i grunden är något vi försöker uppmuntra, nämligen att folk faktiskt kandiderar, värvar medlemmar och försöker söka stöd för sin egen person, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Ekot.