En kvinna åtalas för grovt förtal efter att ha kränkt en man på sin blogg. Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Kvinna häktad för att hon bloggade

Man ska tänka sig för innan man sätter sig framför tangentbordet.


ÅRE. En kvinna står åtalad för grovt förtal för saker hon skrivit på sin blogg.

– Hon har skrivit vanhedrande uppgifter om en man och det har skadat hans näringsverksamhet, säger Bo Victor, var mannens målsägarbiträde, till Östersunds-Posten.

Men när rättegången skulle inledas dök den åtalade kvinnan inte upp. Hon häktades i sin frånvaro och kunde senare gripas av polisen.

/
/
/
/
Senaste nytt

Israels parlament emot påtvingad statslösning

Två döda i krock utanför Norrköping

Två personer har omkommit i en trafikolycka utanför Norrköping, skriver polisen på sin sajt.

Sri Lanka betalar oljeskuld med te

Det ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka har exporterat te värt 20 miljoner dollar till Iran för att delvis återbetala sina oljeskulder på 251 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor, enligt landets regering.

Sjukhus missade att slå larm – patient dog

Akuten på ett sjukhus i Hälsingland utlöste inte traumalarm när en svårt skadad person kom in med ambulans. Patienten fick intensivvård, men avled dagen efter.

Många nya bilar säljs med dåligt krockskydd – ökar riskerna vid olycka

Många nya bilar ute i handeln når inte upp till fem stjärnor i Folksams sammanställning av bilmodellernas krockskydd. Trafiksäkerhetsforskaren Anders Ydenius säger att säkerhetsbristerna ökar risken för medicinsk invaliditet vid en olycka.

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

1 timme sedan
Den islamistiska extremistgruppen Hizbollah i Libanon avfyrade raketer mot Israel på onsdagen som svar på en israelisk flygräd då en kvinna och ett barn dödades.