- Foto: SD-Kuriren

Sd-politiker avgår efter rasistiska påhopp mot hans fru

Sverigedemokraternas ordförande i värmländska Torsby lämnar partiet i protest efter rasistiska kommentarer om hans asiatiska hustru.


SUNNE. Det har under en tid varit turbulent inom sverigedemokraterna i Värmland och när partiet kallade till distriktsårsmöte i Sunne misslyckades ett kuppförsök mot disktriktsordföranden Runar Filper.

Och nu lämnar en av kuppmakarna, Per-Olov Olsén från Torsby, partiet.

– Att jag lämnar partiet har inget med det där att göra, säger Per-Olov Olsén till Värmlands Folkblad.

Olsén menar att bakom avhoppet ligger en ”kärnröta” bland vissa medlemmar. En styrelseledamot har till exempel haft synpunkter på att Per-Olov Olsén är gift med en kvinna från Asien och uttryckt uppfattningen att ”det är bara männens pengar invandrarkvinnorna är ute efter”

"Stramare attityd"

– Rasism är ett hårt ord, jag väljer att kalla det gliringar. Sedan vi gifte oss har det helt klart blivit en stramare attityd mot mig. Jag vill ta avstånd från partiet och jag vill inte längre förknippas med sverigedemokraterna, säger Per-Olov Olsén till VF.

I somras informerade Olsén partistyrelsen om att en partimedlem uttryckt antisemitiska åsikter och att denne borde uteslutas.

– Men då startades i stället ett uteslutningsärende mot mig och min bekant, säger Olsén, som gick med i sd 2006 för att partiets landsbygdspolitik tilltalade honom.

Nu tar Per-Olov Olsén i stället avstånd från sverigedemokraterna. Däremot blir han kvar i kommunalpolitiken.

– Jag sitter kvar som politisk vilde i fullmäktige mandatperioden ut, säger han till VF.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.