Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-politiker avgår efter rasistiska påhopp mot hans fru

- 03/03/2010, 15:52 -

SD-Kuriren

Sverigedemokraternas ordförande i värmländska Torsby lämnar partiet i protest efter rasistiska kommentarer om hans asiatiska hustru.

SUNNE. Det har under en tid varit turbulent inom sverigedemokraterna i Värmland och när partiet kallade till distriktsårsmöte i Sunne misslyckades ett kuppförsök mot disktriktsordföranden Runar Filper.

Och nu lämnar en av kuppmakarna, Per-Olov Olsén från Torsby, partiet.

– Att jag lämnar partiet har inget med det där att göra, säger Per-Olov Olsén till Värmlands Folkblad.

Olsén menar att bakom avhoppet ligger en ”kärnröta” bland vissa medlemmar. En styrelseledamot har till exempel haft synpunkter på att Per-Olov Olsén är gift med en kvinna från Asien och uttryckt uppfattningen att ”det är bara männens pengar invandrarkvinnorna är ute efter”

"Stramare attityd"

– Rasism är ett hårt ord, jag väljer att kalla det gliringar. Sedan vi gifte oss har det helt klart blivit en stramare attityd mot mig. Jag vill ta avstånd från partiet och jag vill inte längre förknippas med sverigedemokraterna, säger Per-Olov Olsén till VF.

I somras informerade Olsén partistyrelsen om att en partimedlem uttryckt antisemitiska åsikter och att denne borde uteslutas.

– Men då startades i stället ett uteslutningsärende mot mig och min bekant, säger Olsén, som gick med i sd 2006 för att partiets landsbygdspolitik tilltalade honom.

Nu tar Per-Olov Olsén i stället avstånd från sverigedemokraterna. Däremot blir han kvar i kommunalpolitiken.

– Jag sitter kvar som politisk vilde i fullmäktige mandatperioden ut, säger han till VF.