Mannen arbetade i tretton år som pilot utan giltig licens.
Mannen arbetade i tretton år som pilot utan giltig licens. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Svensk pilot flög i 13 år - utan licens

En svensk pilot arbetade under tretton år som pilot utan giltig licens. Under tisdagen greps han på flygplatsen Schipol i Amsterdam.


AMSTERDAM. Svenska myndigheter har under en längre tid försökt stoppa den 41-åriga piloten. Under tretton år har han lyckats undkomma.

Men på tisdagskvällen hann rättvisan ikapp honom. Strax innan han skulle lyfta sin Boeing 737 , med 101 passagerare ombord, greps piloten av holländsk polis.

Den falska piloten arbetade för ett turkiskt lågprisbolag, Corendon Airlines. Innan har mannen arbetat för flygbolag i Italien, Belgien och Storbritannien.

Piloten har haft en giltig licens men har av oförklarlig anledning inte förnyat den. Förmodligen har han förfalskat sin licens istället.

Trots att piloten saknat licens har han lyckats klara flygbolagets arbetsprovet, uppger Radio Nederland.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.