1 av 2
- Foto: Björn Lindgren/Scanpix
2 av 2
- Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Lars Vilks ångrar ingenting

Konstnären tänker inte be om ursäkt för sin rondellhund.


Efter att mordplanerna på Lars Vilks uppdagats - och kvinnan kallad Jihad-Jane blivit världskänd - konstaterar konstnären själv att han inte ångrar någonting.

– Nej, nej. Jag befinner mig i en bransch där man arbetar med att göra saker som ligger på gränsen till vad man bör eller kan göra. Det ligger i konstens uppgift att syssla med sådant, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Han bekräftar att han har en yxa hemma för att kunna försvara sig mot angripare men trots hoten vägrar Lars Vilks ändra hur han lever sitt liv.

– Man kan bli paranoid, men det är inte troligt att något drabbar mig även om det inte kan uteslutas. Jag har ju levt med det här väldigt länge. Vad som är viktigt är att jag är observant på att det inte är någon som hänger efter mig. Att bli spontant igenkänd leder inte till några angrepp, säger han till SvD.

/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.