- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Rattfyllo skadade polisman

En polis har skadat armen efter en smitning.


SJÖBO. Det var under natten till söndagen som en bil stoppades på grund av att den saknade registreringsskylt.

Förarren visade sig vid kontroll dessutom vara rattonykter.

När poliserna och föraren skulle hjälpas åt att knuffa undan bilen från vägen, eftersom mannen inte fick köra den längre, hoppade han plötsligt in i bilen igen och flydde.

En polisman som hjälpt till med knuffandet ådrog sig en skada i armen när han försökte hålla kvar bilen. En annan polis var nära att rammas av det smitande rattfyllot men hann precis kasta sig undan.

Mannen kommer dock att gripas - polisen vet vem han är.

– Föraren hann slinka undan, men vi vet vem mannen är. Han är känd av oss sedan tidigare. Vi söker efter honom, säger Stellan Andersson, inre befäl på polisen i Ystad, till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.