Linda Chen-mordet: "Kanske sant som Mats berättar"

Familjen tror att Mats skyddar gärningsmannen.


FALUN. På tisdag ska åtal väckas mot Mats Alm. Han misstänks ha mördat sin fästmö, 32-åriga Linda Chen, bara dagar innan de skulle gifta sig.

Men trots att mer än ett halvår gått sedan mordet - och Alm suttit häktad sedan i november - har polisen svårt att hitta övertygande bevis mot honom.

Och nu tycker nära anhöriga till Mats Alm att polisen måste överväga om hans version stämmer.

- Trots alla poliser så har de inte hittat ett enda konkret bevis för att Mats mördat Linda. Någonstans borde man kanske börja tänka att det kanske är sant som Mats berättar, säger en nära anhörig till Mats till Expressen.

Enligt Alm själv har han kidnappats, drogats och dumpats nära den plats där Linda Chen hittades. En uppgift som polisen inte tror på. Dessutom fanns inga spår av droger i Alms blod.

Enligt Mats Alms familj kan det i stället vara så att han inte begått brottet själv men skyddar gärningsmannen.

- Mats verkar vara säker på vem som har gjort det här, men vägrar berätta. Han skyddar någon, säger en anhörig till Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.