- Foto: Peter Arwidi/Scanpix

Fem skadade efter mordbrand i Rosengård

Polis och boende misstänker att branden är anlagd.


MALMÖ. Fem personer, två vuxna och tre barn, fördes till sjukhus på tisdagskvällen efter en misstänkt mordbrand i Rosengård i Malmö.

Branden började i ett källarförråd i ett åttavåningshus strax efter 20-tiden på kvälllen och röken spred sig snabbt i trapphusen och in i en del lägenheter.

Boende i området är övertygade om att branden är anlagd. Polisen har rubricerat händelsen som mordbrand och gör en teknisk utredning av platsen. Men något större hopp om att hitta något har de inte.

– Det svåra är att bevisen ofta brinner upp. Vi får jaga vittnen och leta iakttagelser, säger Mats Attin, kommissarie på kriminaljouren i Malmö, till Sydsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.