Paolo Roberto avbokas.
Paolo Roberto avbokas. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Paolo Roberto utan jobb efter bråk

Ett skojbråk gick överstyr och Paolo Roberto slog till en 16-årig pojke. Nu vill flera skolor inte ha med boxaren att göra.   


Det var under en arrangerad filminspelning med TV4 som bråket uppstod. I filminslaget skulle flera ungdomar brottas och fejka slagsmål med Paolo Roberto.

Men under inspelning gick något fel. Helt plötsligt var det allvar. Flera killar hoppade på Paolo Roberto och brottade ner honom.

När boxaren kom upp slog han till en av killarna i ansiktet.

Jag lyckas ta mig upp och markerar för en av dem att jag är inte okej med det här. Jag kände mig trängd helt enkelt men blev inte tagen på allvar.Det var en pressad situation som gick över styr och där jag gick till slut gick för långt. Jag har bett killen om ursäkt och tagit honom i hand efter händelsen. Han bad också om ursäkt och tog i hand skriver Roberto på sin blogg.

Nu har flera skolor i Ludvika kommun valt att avboka Paolo Robertos föreläsningar. Meningen var att han skulle delta i ett självförtroendestärkande arbete.

- Vi läste att han hade bett om ursäkt men vi bestämde oss för att ta ställning. Skojbrottning är vanligt förekommande i dagens skola, det är något vi rektorer ofta diskuterar. Skojbråk? Är det verkligen skojbråk? Det kan också leda till att det blir allvar. Vi ville inte, det vi såg var tillräckligt för oss, säger Mats Berglund till Expressen.

Se hur skojbråket förvandlas till allvar

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!