Tisdag 26 Okt
Stockholm

Mats Alm: Så träffade jag Linda

Mats Alm träffade Linda Chen på nätet.
Mats Alm träffade Linda Chen på nätet. Foto: Privat

Mordåtalade Mats Alm berättar om hur han träffade sin döda fästmö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FALUN. I mordrättegången mot Mats Alm försöker nu åklagaren Ulrica Selderman pressa honom för att få honom att ytterligare avvika från sin tidigare berättelse.

Att Mats Alms historia inte går ihop - och att han på avgörande punkter kan motbevisas - är åklagarens starkaste kort.

Alm bedyrar att han älskade sin fästmö Linda Chen och att han hade för avsikt att gifta sig med henne.

Träffades på nätet

När åklagaren ber honom att berätta om hur de träffades säger Alm:

– Vi hade båda profiler på en hemsida och så skickade hon ett meddelande till mig. Då svarade jag på det, och så skickade hon ett meddelande till mig om att chatta. Så då gjorde vi det, säger Alm. Några dagar senare pratade vi i mobiltelefon och så bestämde vi att vi skulle träffas och fika.

– Vi träffades alldeles efter att Linda hade slutat jobbet i Falun, i centrum. Vi gick och fikade tills de stängde, berättar Alm. Sedan gick vi till Lindas jobb och pratade med lite chefer och så där. När restaurangen stängde vid nio, det var en vardagskväll, så gick vi vidare till Harrys. Och så satt vi där. Linda övertalade mig att stanna kvar och jag sa okej, tänkte att jag sover i bilen eller på hotell.

Hängde på Harrys

Mats Alm och Linda Chen inleder sin kärlekssaga på krogen.

– Jag tog mig nåt att dricka och så träffade vi nån kille som Linda kände. Men jag kommer inte ihåg vad han heter. Vi tillbringade kvällen på Harrys tillsammans med honom. Sedan gick jag till hotellet och sov. Linda sov där med mig, och jag sov ingenting. Jag var alldeles livrädd och jätteblyg och nervös.

- Morgonen efter gick hon till jobbet, hon gick hem och bytte kläder innan kanske. Jag sov väl nån halvtimme. Sen gick jag till jobbet hennes också, åt där och läste nån tidning.

Föredrog Lindas "svenska" mamma

Mats Alm berättar att han friade till Linda på hennes födelsedag i maj:

– Det gick väldigt snabbt, ja.

Mats Alm berättar också att han träffat Linda Chens "svenska" mamma och att han fick en bättre kontakt med henne än med Chens biologiska familj. Tack vare att de lättare kunde förstå varandra, men också för att hon, enligt Alm, var mer öppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela