- Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Styvpappan smygfilmade 14-årig flicka

Smygfilmade och smög på sin 14-åriga styvdotter. Men mannen friades på grund av teknikalitet.


LUDVIKA. Han smygfilmade sin dotter när hon stod i duschen. Men friades ändå.

– Nu är det fritt fram att duscha. Varmvattnet är tillbaka, sa styvpappan.

Den då 14-åriga flickan gick in i badrummet, tog av sig kläderna och skulle just in i duschen när hon hörde ett surrande ljud från tvättkorgen.

När hon började rota i smutstvätten hittade hon en kamera som stod på rec.

Ett år senare smög han sig på sin styvdotter och tjuvkikade när hon klädde av sig - genom ett fönster.

Friad i hovrätten

Styvpappan fälldes i tingsrätten, men hovrätten friade honom. Eftersom det inte var meningen att hon skulle hitta kameran kan det inte anses vara sexuellt ofredande, menade hovrätten. Och högsta domstolen meddelade inte prövningstillstånd. Därmed hade historien kunnat vara slut.

Men i kväll, åtta år senare, tar programledaren Michael Alonzo upp fallet i TV8:s Lex Alonzo. Den i dag 22-åriga kvinnan medverkar och berättar om övergreppet för åtta år sedan i Lex Alonzo.

- Advokaten kontaktade mig och han tyckte att det var okej att jag ställde upp. Men det är klart att det känns lite jobbigt att dra upp det här igen efter så många år, säger den 22-åriga kvinnan.

Till Europadomstolen

Programmet tar upp frågan om att lagstiftningen halkat efter den tekniska utvecklingen i synen på sexuellt ofredande och våldtäkt.

Och advokaten Jan Södergren från Stockholm har nu också anmält kamerafallet till Europadomstolen i hopp om att bland annat få till en lagändring.

Även om den i dag 22-åriga flickan inte längre tänker på det som hände då så ofta minns hon hur uppriven hon var när hon hittade kameran.

Hon svepte in den i en handduk och sprang till mamma. Hon var hysterisk. Mamman tog hand om kameran och brände tillsammans med styvpappan upp filmen.

– Det där känns också jobbigt. Vem vet, han kanske bytte film i kameran och eldade upp en annan film, säger kvinnan.

Vill bli polis

Under många år satte händelserna sina spår i flickans liv.

– Jag var ju 14 år och det är en jobbig ålder. Jag blev deprimerad, förlorade kompisar eftersom jag inte fick berätta för någon vad som hänt. Senare rymde jag hemifrån, hamnade i trubbel och betygen blev sämre och sämre.

Numera är hon på rätt köl igen. Och funderar på att återknyta till en gammal barndomsdröm: att bli polis.

– Jag sa till mig själv, varför ska det här som hände förstöra mitt liv? Och det mesta har gått över nu. Jag har kommit långt och sen jag var liten har jag drömt om att bli polis. Den drömmen finns kvar, men jag inser att det krävs mycket jobb.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.