Den 34-åriga kvinna som misstänks för dubbelmordet i Växjö på söndagsmorgonen.
Den 34-åriga kvinna som misstänks för dubbelmordet i Växjö på söndagsmorgonen. - Foto: Privat

34-årig kvinna kan ha mördat Kurt, 70, av misstag

Polisens senaste teori: Dubbelmördarens andra mord kan ha varit riktat mot fel person.


VÄXJÖ. Dubbelmordet på två män i söndags har skakat hela Sverige. I och med att den misstänkta mördaren kan vara Sveriges första kvinnliga seriemördare.

Men nu tror polisen att mordet på Kurt Andersson, 70, inom någon timme efter det första, kan ha varit ett misstag.

– Det hela är oförklarligt och enligt vad jag har fått höra anser polisen att han kan ha dödats av misstag. Hon kanske gick till fel lägenhet och blev tokig när min bror försökte köra ut henne, säger Kurt Anderssons 72-årige storebror till Expressen.

– Jag tror att det är ett vansinnesdåd. Det är precis som om kvinnan fått för sig att hon hade fått ett uppdrag som hon skulle utföra och att det råkade bli just vår bror som kom i vägen för henne, säger den 77-årige brodern.

Robert Loeffel, presstalesman vid Kronobergspolisen, bekräftar att sambandet mellan den 34-åriga kvinnan och Kurt Andersson är ett mysterium.

– Vi har undersökt flera möjliga teorier. Just nu har vi inga idéer om kopplingen mellan dem, men jag tror att vi kommer att få en förklaring så småningom, säger han till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals utan ström i Upplands Väsby

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?