Torsdag 21 Okt
Stockholm

Student anmäler lärare för mobbning

Sjuksköterska mobbades på högskolan.
Sjuksköterska mobbades på högskolan. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Högskolan hävdade först att hon inte var behörig för utbildningen till distriktsköterska. Hon överklagade och fick rätt. Men mobbades ut av sin lärare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HALMSTAD. Studenten hade tidigare tagit sjuksköterskeexamen i Halmstad och ville nu vidareutbilda sig för att bli distriktssköterska. Men högskolan i Halmstad ville inte ta emot henne - med motiveringen att hon inte skulle vara behörig.

Hon överklagade och fick rätt. Men när hon väl kommit in på kursen kände hon sig motarbetad och har anmält flera lärare för mobbning, skriver Hallands-Posten.

Hon menar att högskolan inkompetentförklarat henne och att de fortsatt hävda att hon inte är behörig.

I stället för att som de andra eleverna få ägna sig åt mer kvalificerade uppgifter tvingades hon göra ”undersköterskejobb” som att städa på sin praktik.

Dessutom menar hon att skolan hjälpte de andra i klassen när de misslyckades med ett inlämningsarbete - men att hon själv tvingats göra en tenta för att komma ikapp.

– Vi ska ta in yttranden från de personer som hon anmält och sedan har vi en särskild sakkunniggrupp som går igenom fallet, säger personalchef Inger Sundqvist till HP.

– När gruppen fått klart för sig om den anser att det förekommit mobbning eller ej redovisar den sin utredning för rektorn. Till sist är det han som fattar beslut.

Nu är det skolledningen som får sista ordet.

– Ett sådant rektorsbeslut går inte att överklaga. Är man inte nöjd får man agera civilrättsligt med en stämning eller en anmälan till Arbetsmiljöverket, säger Inger Sundqvist till HP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela