Fredag 14 Maj
Stockholm

24-åring gripen för mordet på Stortorget

Polisens tekniker undersöker mordplatsen alldeles intill Stortorget i Malmö.
Polisens tekniker undersöker mordplatsen alldeles intill Stortorget i Malmö. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Den man som varit efterlyst för gängmordet på Stortorget i Malmö har gripits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Den 31 januari i år föll de dödande skotten på Stortorget. En 26-årig man, bror till ledaren för K-falangen föll död till marken.

Nu har den 24-åring - som ingår i den inre kretsen i den rivaliserande M-falangen - som varit efterlyst sedan mitten av februari och som man trott varit i landsflykt kunnat gripas.

Polisen hade under den senaste tiden fått information om att han befann sig i Malmö, skriver Sydsvenskan. Och vid 18-tiden på tisdagskvällen greps han av Skånepolisens piketstyrka.

Tillsammans med 24-åringen misstänks också en 27-åring, som ska vara M-falangens ledare, för mordet. 27-åringen försattes så sent som i förra veckan på fri fot efter att ha suttit häktad i omkring två månader.

Då menade man från åklagarens och polisens sida fortfarande att 24-åringen befann sig utomlands och att 27-åringen inte kunde sitta häktad hur länge som helst i väntan på att den internationella efterlysningen skulle ge effekt.

Mot de båda männen i M-falangens inre krets pekar vittnesuppgifter från den man som körde offret till Stortorget under mordkvällen. Vittnet lever nu under polisbeskydd.

Bevisningen utgörs dessutom av flera vapen som ska ha hittats, enligt Sydsvenskans källor. Ett på parkeringsplatsen intill Stortorget där mordet begicks. Ett annat återfanns på Kasino Cosmopol en tid efter mordet.

24-åringen försökte först fly när han skulle gripas, och polisen tog honom först efter att han hunnit slänga ifrån sig något i flykten.

– Jag sprang för att jag slängde en bit hasch på marken, sa 24-åringen.

Men med spårhund lyckades poliserna hitta en laddad pistol i en buske. 24-åringen erkände att det var hans vapen. Förklaringen:

– Det finns många idioter i Malmö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela