Sju procent av de anställda vid Uppsala universitet upplever sig ha utsatts för kränkande särbehandling av någon kollega.
Sju procent av de anställda vid Uppsala universitet upplever sig ha utsatts för kränkande särbehandling av någon kollega. - Foto: Bo Lindell/SCANPIX

19 procent mobbade på Uppsala universitet

19 procent har lagt märke till mobbning eller trakasserier vid Sveriges äldsta universitet.


UPPSALA. På Uppsala universitet är arbetsmiljön bra i de flesta avseenden. Det visar en ny undersökning bland de 3 600 anställda vid lärosätet, skriver Upsala Nya Tidning.

Men på skuggsidan finns mobbningen. Hela 19 procent av de svarande hade lagt märke till mobbning eller trakasserierarbetsplatsen.

Sex procent upplever sig ha utsatts för kränkande särbehandling under det senaste året. Sju procent upplever sig ha kränkts av en kollega.

– Vi är inte nöjda med siffrorna i undersökningen. De ger oss stöd att gå vidare med olika aktiviteter som rör arbetet mot trakasserier, säger personaldirektör Stina Nyström till UNT.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.