Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greenpeace har lämnat Vattenfall

- 29/04/2010, 13:48 -
1 av 2

Nyheter24

2 av 2

Nyheter24

Packade ihop och lämnade platsen.

STOCKHOLM. Mer än ett dygn efter att Greenpeace inledde blockaden mot Vattenfall hindrade fortfarande ett 30-tal aktivister företagets anställda från att komma in. Ingen anställd kom in på arbetsplatsen så länge aktivisterna satt kvar.

– Vi satt här hela dagen i går och hela natten. Polisen har inte försökt köra iväg oss, säger Ludvig Tillman, organisationens talesperson i energifrågor, till DN.

Men strax efter 13-tiden upphörde ockupationen och Greenpeaceanhängarna packade ihop och lämnade platsen.

Aktivisterna hade också ett samtal med Vattenfalls vd vilket inte gjorde dem övertygade om att Vattenfall hade rätt ambitioner.

– För oss blev det tydligt att Vattenfall inte är på väg mot någon övergång till produktion av förnybar energi, säger Tillman till DN.

Vattenfalls presschef, Edvard Lind, håller dock inte med.

– Vi delar den oro som Greenpeace har. Vi för gärna en dialog kring frågorna, och vi håller på att ställa om. Men det tar tid, det är enorma system det handlar om, säger han till DN.