Beatrice, 16, var gravid vid mordtillfället.
Beatrice, 16, var gravid vid mordtillfället. - Foto: Privat

Beatrice mamma: Det var ett hedersmord

Beatrice, 16, mördades och dumpades i skogen. Mamman är säker på motivet - Beatrice var gravid med den misstänkte mördarens barn.


VÄSTERÅS. På onsdagen hittades Beatrice, 16, mördad i Råbyskogen i Västerås. En 16-årig pojke överlämnade sig själv hos polisen senare under dagen och greps misstänkt för mord.

Nu avslöjas det att pojken tidigare hade ett förhållande med Beatrice.

- Min dotter var gravid. Det hade gått två och en halv månad, berättar hon för Expressen.

Den misstänkte pojken har rötter i Irak där hans pappa fortfarande bor. I vintras reste 16-åringen till sin far för att försöka kämpa om hans kärlek.

- Han ville imponera på sin pappa, göra honom stolt, säger hon till Expressen.

Men det gick inte som planerat. Mamma berättar att den irakiske pappan fick se en bild där sonen håller om en blond flicka. Pappa blev rasande och sonen reste hem.

- När han kom hem var han förändrad, brusade upp ofta och var väldigt ledsen, säger hon till Expressen.

På mordnatten hade Beatrice stämt träff med den mordmisstänkte pojken. Enligt mamman var det för att diskutera graviditeten. Beatrice hade bestämt sig för att göra abort, något som mamman är övertygad är motivet för mordet.

- Det spelade ingen roll för familjen. Det räckte inte för honom. Hon måste dö för att han skulle bli nöjd, säger hon till Expressen.

Enligt mamman var skickade 16-åringen också flera sms den senaste tiden.

- Han terroriserade henne så att det inte var klokt. Beatrice älskade honom, han var hennes pojkvän. Sen hotade han henne, säger hon till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.