Landskrona sörjer Inger, 78.
Landskrona sörjer Inger, 78. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Obducenten: Inger, 78, hade svår sjukdom

Inger, 78, som dog i samband med p-platsbråket i Landskrona, led av en svår sjukdom som gjorde henne särskilt känslig för våld mot huvudet.


LANDSKRONA. Rättsläkarens rapport över vad som hände Inger, 78, kastar nytt ljus över tragedin som skakat inte bara Landskrona utan hela Sverige.

Enligt uppgifter till Aftonbladet visar den att Inger hade en sjukdom som gjorde henne särskilt känslig för våld mot huvudet.

23-åringen som misstänks ha orsakat hennes död sitter häktad och ska åtalas på onsdag för grovt vållande till annans död och grov misshandel.

Och nu är rättsläkarens utlåtande här - och det kan rädda honom från den hårdare brottsrubriceringen.

Enligt Aftonbladets källor visar obduktionsrapporten att Inger led av aneurysm - blodkärlsbråck - i hjärnan.

Det brast när hon slog i marken efter konflikten med 23-åringen. Tillståndet gjorde henne extra känslig för våld mot huvudet.

– Man är skörare än om man tänker på en helt frisk person. S­edan beror det på hur våldet ser ut och vart det riktas. Det krävs en viss typ av våld för att kärlet ska spricka. En lättare örfil bör man till exempel klara, säger rättsläkare Jan Lindberg till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.