Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya bränder i gryningspyromanens trakter

- 13/05/2010, 13:37 -
1 av 4

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

2 av 4

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

3 av 4

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

4 av 4

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

"Mönstret som tidigare kännetecknat gryningspyromanen, med flera bränder på kort tid, finns där."

HAMMENHÖG. Två bränder bröt ut på torsdagen med bara ett par timmars mellanrum i Hammenhög i Simrishamns kommun i Skåne.

Och återigen pekar mycket på att den så kallade gryningspyromanen ligger bakom bränderna - han nämns redan av polisen trots att ingen misstänkt finns.

– Mönstret som tidigare kännetecknat gryningspyromanen, med flera bränder på kort tid, finns där. Vi ska ta in personal som kan se om det går att koppla samman de senaste dagarnas bränder, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen i Skåne, till Ystads Allehanda.

Fönster var krossade på båda byggnaderna som sattes i brand, ett kafé och en kyrka. Medan branden i kyrkan snabbt kunde släckas förstördes kafét totalt.

Polisen gör nu allt för att förhindra att fler bränder anläggs och har inlett en teknisk undersökning där kyrkbranden började för att säkra eventuella bevis.

– Vi har också organiserat Hammenhögsborna så att de håller uppsikt över andra byggnader i byn, säger Ewa-Gun Westford till Ystads Allehanda.

Polisen vill i nuläget inte peka ut gryningspyromanen som misstänkt.

Ingen person kom till skada vid bränderna.