Måndag 19 Apr
Stockholm

Falangkriget: Mordhäktad släpps

24-åring misstänkt för att ha mördat K-falangens ledares storebror släpps.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. På torsdagen släpptes den andra av två misstänkta för mordet på en 26-åring i januari i år. Den mördade var storebror till ledaren för den så kallade K-falangen i Malmö.

Den nu släppte 24-åringen är knuten till rivalerna i M-falangen och frisläppandet skedde under mycket kontrollerade former med noggranna säkerhetsförberedelser för att den misstänkte inte skulle attackeras.

– Vi ville inte att det skulle stå folk och vänta på honom när han gick ut från häktet, säger åklagare Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Anledningen till att mannen släpps är att bevisläget är för dåligt och mordutredningen läggs nu ner.

En 27-åring, nuvarande ledare för M-falangen, satt tidigare häktad i två månader misstänkt för delaktighet i samma mord. Men också han släpptes på grund av bristande bevisning.

Det finns bara ett enda vittne i målet, offrets chaufför, en man som förts utomlands och skyddats för att kunna vittna under säkra former. Även hans forna vänner i K-falangen har vänt honom ryggen eftersom han pratat med polisen, uppger Sydsvenskan.

Det så kallade falangkriget har pågått konstant sedan 2007 då det inleddes med ett bråk på valborgsmässoafton. Sedan dess har våldet blivit vardag och grupperingarnas enda sätt att kommunicera med varandra.

Läs Efterlysts kartläggning av falangkriget här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela