- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Falangkriget: Mordhäktad släpps

24-åring misstänkt för att ha mördat K-falangens ledares storebror släpps.


MALMÖ. På torsdagen släpptes den andra av två misstänkta för mordet på en 26-åring i januari i år. Den mördade var storebror till ledaren för den så kallade K-falangen i Malmö.

Den nu släppte 24-åringen är knuten till rivalerna i M-falangen och frisläppandet skedde under mycket kontrollerade former med noggranna säkerhetsförberedelser för att den misstänkte inte skulle attackeras.

– Vi ville inte att det skulle stå folk och vänta på honom när han gick ut från häktet, säger åklagare Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Anledningen till att mannen släpps är att bevisläget är för dåligt och mordutredningen läggs nu ner.

En 27-åring, nuvarande ledare för M-falangen, satt tidigare häktad i två månader misstänkt för delaktighet i samma mord. Men också han släpptes på grund av bristande bevisning.

Det finns bara ett enda vittne i målet, offrets chaufför, en man som förts utomlands och skyddats för att kunna vittna under säkra former. Även hans forna vänner i K-falangen har vänt honom ryggen eftersom han pratat med polisen, uppger Sydsvenskan.

Det så kallade falangkriget har pågått konstant sedan 2007 då det inleddes med ett bråk på valborgsmässoafton. Sedan dess har våldet blivit vardag och grupperingarnas enda sätt att kommunicera med varandra.

Läs Efterlysts kartläggning av falangkriget här.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

1 timme sedan
I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.