Lördag 2 Jul
Stockholm

Studenter rasar över beslutet att stoppa studentflaken

Nu stoppa Stockholm studentflaken.
Nu stoppa Stockholm studentflaken. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Stockholm stad förbjuder studentflak från och med måndag. Studenter rasar över beslutet och planerar en demonstration mitt i city.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Från och med måndag är det stopp för studentflaken i Stockholm city. Den officiella anledningen sägs vara att det pågår många gatuarbeten i centrum och att framkomligheten i Stockholm begränsas kraftigt.

Men Mats Freij, informationschef vid Trafikkontoret, gör inte någon hemlighet att olyckorna kring studentflaken spelar in.

– Det där är en polisiär fråga i första hand. Men det är klart att vi haft en diskussion med polisen kring säkerheten.

– Sedan förekommer det annat stök med kastade ölflaskor också under resorna inne i stan som innebär stopp i trafiken och trängsel, säger Mats Freij till Aftonbladet.

Studenter chockade över beslutet

För många studenter kom beslutet som en chock. Flera av deras kamrater tog studenten förra veckan, och fick njuta av att åka på flak genom city.

– Detta kommer som en chock för oss, ingen visste om det. Här har man gått i skolan i 13 år och sett fram emot den här dagen ända sedan man började. Nu får vi inte störa trafiken inför bröllopet, tycker den här Freij och någon enstaka till. Det känns som att man blivit lurad på sitt livs första dag, säger Benjamin Burstein till Aftonbladet.

För att protestera mot beslutet har Benjamin Burstein starta en facebookgrupp, Protest mot Trafikkontorets beslut om flak-förbud i Stockholms innerstad, som klockan sex på lördagen dragit till sig runt 500 medlemmar.

Dessutom planerar studenterna att demonstrera om inte Stockholm stad ändrar sig.

"Om trafikkontoret inte drar tillbaka detta regel snarast, att på tisdagen den 8 Juni samlas på Stureplan klockan halv 4 där vi på det långsammaste sättet vi kan vandrar samma sträcka som flaken skulle gått mitt på gatan. Vi gör hela city till en gatufest, ta med öl och glatt humör"

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.