Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebookrektorn "stalkad"

Facebookrektorn - Anders Karlsson - upplever sig vara stalkad.

Facebookrektorn - Anders Karlsson - upplever sig vara stalkad.

Privat

Nyheter | 07/06/2010 17:51

Anders Karlsson fick sparken som rektor för Norrlands entreprenörsgymnasium efter att det blev känt att han var medlem i olika facebookgrupper med sexkoppling. Nu har han polisanmält en person för stalkning.

LULEÅ. Anders Karlsson blev känd som Facebookrektorn efter att hans medlemskap i diverse grupper med sexkoppling avslöjats i Nyheter24 och han omedelbart därefter blev uppsagd av Norrlands entreprenörsgymnasium.

Nu har Anders Karlsson inte bara stämt sin tidigare arbetsgivare för att de i samband med avskedandet, enligt Karlsson, begick en rad brott mot arbetsrätten, utan också polisanmält en person för stalkning.

Och polisen har inlett en förundersökning.

– Jag betecknas nu som det brottsoffer jag varit ända sen denna fruktansvärda historia drabbade mig och min familj, skriver Anders Karlsson i ett pressmeddelande.

Vilken typ av stalkning som Karlsson upplever sig vara utsatt för framgår inte av pressmeddelandet. Men i en intervju med Nyheter24 sa Facebookrektorn tidigare så här:

– Det är hur som helst någon som planterat den här nyheten. Hos er och på andra ställen.

Någon som vill dig illa?

– Naturligtvis är det så. Det borde ni veta som fick ett tips.

Den före detta skolledaren hoppas nu på upprättelse.

– Jag hoppas också att polisutredningen leder till att säkerheten för alla oss, nästan tre miljoner svenskar, som är med på Facebook, förbättras och att medierna också förstår att de inte ska låta sig utnyttjas som ”torpeder” av människor som vill andra illa.

– Min förhoppning är att delen av ”grovt förtal” hamnar hos JK och att myndigheten genom en dom mot berörda medier klart visar var gränsen går för hur de ska agera i framtiden när det gäller Facebook, skriver Anders Karlsson.