Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Låg nedsövd i månader - nekas sjukpenning

1 av 1

TV4/Privat

Nyheter | 09/06/2010 16:11

Kan knappt klä sig själv - hänvisas till arbetsförmedlingen.

HALLSTAVIK. Sara Sundlin blev svårt sjuk i svininfluensa i höstas. Hon hölls vid liv med konstgjord lunga, förlorade barnet hon bar på och låg nedsövd i flera månader.

Hon har fortfarande en lång väg kvar innan hon blir återstålld. Hon kan än i dag knappt klä sig själv. Ändå nekas hon sjukpenning.

Hennes sjukpenningdagar är nämligen slut och hon hänvisas därför till arbetsförmedlingen.

– Jag har fått lära mig allt på nytt: sitta, stå, prata, gå och äta. Jag var som en nyfödd igen. I dag går jag med rullator och har inget fungerande liv och hur ska jag då klara av att jobba? säger hon till TV4:s Nyhetskanalen.

Enligt Försäkringskassan är det regeringens vilja att så många som möjligt ska tillbaka till arbetslivet varför Sara hänvisas till arbetsförmedlingen.

– Det är ingen tolkning, det är fakta, säger Maj-Lis Bjurström, tillförordnad enhetschef på Försäkringskassan Norrtälje, till TV4:s Nyhetskanalen på frågan om Försäkringskassans tolkning är rimlig.