Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna gruppvåldtogs - på kyrkogård

- 12/06/2010, 10:18 -

Sang Tan/AP/SCANPIX

Den 25-åriga kvinnan överfölls av tre okända män på en kyrkogård. Medan två höll fast kvinnan våldtogs hon av en tredje man.

MOTALA. Kvinnan var på väg hem från en fest natten till lördag när hon genade över en kyrkogård. Då överfölls hon av tre okända män.

– Hon har berättat att hon blev fasthållen av två av männen och våldtagen av den tredje, säger Tor Sevelius, länsvakthavande polisbefäl i Östergötland, till Aftonbladet.

Den 25-åriga kvinnan tog sig efter våldtäkten själv till sjukhus, där också polis larmades.

– Vi fick in larmet kvart över tre på natten. Kvinnan var givetvis mycket chockad, säger Tor Sevelius, till Aftonbladet.

Platsen där gruppvåldtäkten skedde spärrades av under natten. Tidigt på lördagsmorgonen genomfördes en teknisk undersökning. Polisen vill inte kommentera om de har hittat något på platsen, och än är ingen misstänkt för brottet.

Kvinnan fördes senare till universitetssjukhuset i Linköping för provtagning och läkarundersökning.

- Hon förhörs just nu av särskilt utbildad personal, säger Torbjörn Lindqvist på lördagsmorgonen, till Motala&Vadstena Tidning.