Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fildelare kan fällas - utan bevis

Nyheter | 16/06/2010 14:31

Skärdumpar och vittnesuppgift kan räcka.

I ett åtal som lämnats till Mora tingsrätt saknas teknisk bevisning - ändå tror åklagaren på fällande dom mot en misstänkt fildelare.

Den åtalade nekar till att ha lagt upp en film om hur man fostrar hundar till älgjakt på Pirate bay. Men åklagare Henrik Rasmusson tror ändå att de indicier som finns kan räcka, uppger P3 Nyheter.

Dels finns skärmdumpar och trafiken på Pirate bay, dels ett nickname som kopplas till den åtalade, dels ett vittne som säger sig ha hört den åtalade berätta att han tillgängliggjort filmen.

Tor Lundberg, som gjort den piratkopierade filmen och själv hittat den misstänkte fildelaren, kräver 120 000 kronor i skadestånd för uteblivna försäljningspengar.

– Jag har gjort allting själv och lärt mig olika program och suttit och brottats för att få till en bra slutprodukt. Och så tar en person och lägger upp den på internet. Han tjänar ju inget på det själv, men han förstör ju för mig. Så det känns riktigt surt, säger han till P3 Nyheter.