- Foto: Roger Vikström/Scanpix

Förundersökningen mot Göran Lindberg hemlighålls

Hänsyn tas till de unga brottsoffren.


Förundersökningen mot den förre länspolismästaren Göran Lindberg, som misstänks för fem olika sexualbrott, hålls hemlig.

Lindberg åtalas på onsdag för bland annat grov våldtäkt, våldtäkt och koppleri men åklagare Håkan Roswall kommer inte att offentliggöra förundersökningen. I stället sekretessbeläggs den många tusen sidor långa förundersökningen.

Anledningen är att man tar hänsyn till de kvinnor som utnyttjats och utsatts av Lindberg. Bland de nio unga kvinnorna finns bland annat en blott 14-årig flicka.

Den 29 juni börjar rättegången mot den tidigare länspolismästaren och jämställdhetskämpen Göran Lindberg. Enligt Sveriges Radios Upplandsnytt kommer förhandlingen sannolikt att hållas bakom stängda dörrar.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.