Älgen slets i bitar när kvinnan körde på den. Benet hamnade till slut i en rävgrop, men i radio och tidningar rubricerades händelsen som stöld.
Älgen slets i bitar när kvinnan körde på den. Benet hamnade till slut i en rävgrop, men i radio och tidningar rubricerades händelsen som stöld. - Foto: Al Grillo/AP/Scanpix

Falskt anklagad för älgstöld

Igår skickades nyheten ut över Sverige: någon hade kört på en älg och snott med sig benet hem till middagsbordet. Men det var räven som kalasade på kadavret.


BLEKINGE. Kvällsmaten var det sista den anklagade kvinnan tänkte på efter olyckan.

– Jag känner mig förnedrad, precis som om jag skulle ha stulit delar av ett älgkadaver efter att ha varit med om en olycka som totalförstörde min bil, säger hon till BLT.

Älgens ben hade slitits av och landat inne i bilen. Allt var nerblodat.

– När jägaren kom till platsen hittade han den chockade kvinnan i bilen. Hon skrek att han skulle ta bort älgbenet ur bilen så han lade det på sitt flak. Jag försvarar hans agerande till hundra procent, säger Åke Gullin, kontaktman för eftersöksjägarna, till BLT.

Det var jägarna som kom sen och bara såg den amputerade älgen som skickade ut larmet om stöld. Men benet hade hamnat i en så kallad rävgrop.

Åke Gullin vill undvika liknande missförstånd.

– Det borde finnas ett nummer som vi kan ringa när det gäller andra sidan gränsen, säger han till BLT.

/
/
Bil
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!