En värdedepå utsattes för ett rånförsök på midsommarafton. (genrebild)
En värdedepå utsattes för ett rånförsök på midsommarafton. (genrebild) - Foto: Claudio Bresciani / SCANPI

Fyra jagas efter misslyckad värdekupp

Rikslarm är utfärdat efter minst fyra gärningsmän som på midsommarafton försökte spränga sig in i G4S värdedepå.


VÄXJÖ. Tre maskerade rånare tog sig in genom taket på G4S värdedepå. Men när rånarna nådde kontorsdelen tog det stopp vid dörren som ledde in i valvet där pengarna finns.

– Vårt övervakningssystem fungerar fortfarande och på bilderna har vi sett att minst fyra rånare var inblandade i attacken. Tre inne i byggnaden och en väntade i en bil utanför, berättade Johan Petersson för Smålandsposten.

Först försökte männen bryta sig in och när det inte fungerade testade rånarna att skära upp dörren, men utan framgång. Till sist använde de sprängmedel i ett desperat försök att ta sig in.

– Rånarna tog sig enbart in i allmänna utrymmen, säger Johan Petersson och tillägger att G4S värdedepåer är uppbyggda enligt lager-på-lager principen.

Ett av de sista spåren som kopplas samman med rånet är en personbil som färdades i hög fart från platsen.

– Vi har varken gripit någon misstänkt eller hittat någon flyktbil, sa Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef till SMP.

Ett stor antal poliser sattes in vid det misslyckade depårånet. Både piket- och helikopterpolis jagar nu rånarna. Enligt polisen är det bara ett fåtal personer i Sverige som har resurserna att genomföra ett försök som detta.

G4S
/
/
Ran
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.