- Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Kontokort skimmades på Coop

Minst två terminaler uppges vara manipulerade vid Coops byggavdelning.


KARLSTAD. Minst 200 personer har anmält att deras kontokort blivit kapade. Totalt rör det sig om miljonbelopp som gärningsmännen kommit över.

Enligt polisen har uttagen från de kapade korten gjorts från Ryssland, England, Thailand, USA och Mexico.

Det är fortfarande oklart hur många kontokortsterminaler som blivit kapade. Men nu uppger Coop att minst två av deras kontokortterminaler blivit manipulerade.

– Vi håller på att ringa in vilka kunder som har handlat. Men vi vill uppmana de kunder som besökt byggavdelningen under den här perioden att kontrollera sina saldon. Och om man har blivit drabbad ska man kontakta sin kortutgivare, säger Klas Olsson.

Skimmingen ska ha skett under fyra dagar. Dels 22 och 23 maj samt 2 och 3 juni, uppger NWT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

Brand i Södertälje – boende uppmanas gå in

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.