Hat och dödshot mot Alm på internet

Det kryllar av hotfulla budskap på internet mot mordmisstänkte Mats Alm.


Mordet på Linda Chen

Linda Chen försvann den 1 august 2009 och hittades död i skogen den 18 september. Någon dödsorsak har inte kunnat fastställas och Mats Alm nekar till att han haft något med hennes försvinnande att göra. Förklaringen? Han hävdar att han blivit kidnappad av kinesiska män och avsläppt intill Linda Chens kropp ute i skogen.

I går släpptes Mats Alm på fri fot, vilket Nyheter24 uppmärksammade.

Frågan är hur "fri" den nya tillvaron blir för Alm. På internet finns nämligen en svärm av människor som inte tror att 35-åringen är oskyldig.

På flera nätforum skrivs hotfulla budskap. Även i kommentarerna till Nyheter24:s artiklar presenteras hot. I går skrev signaturen Svensk Säkerhet att "Hoppas någon dödar honom jävligt snabbt" medan en annan anonym signatur också framförde dödshot.

Polisen har utrett hoten mot Mats Alm.

– För närvarande finns det inga åtgärder från vår sida, säger Sven-Åke Petters vid polisen i Dalarna till Expressen.

- Man kan förutsätta att det kan ske saker, säger Åklagaren Niclas Eltenius.

Krönikören Lars Lindström skriver i Expressen att "hårda fakta är att det inte finns tillräckliga bevis för att fälla Alm." Samtidigt skriver Lindström:

"I domen mot Mats Alm kommer det att stå att han har begått brott mot griftefriden, att han flyttat och gömt Linda Chens kropp och försökt bränna den. Det är den enda förklaringen till att han kom springande ut ur skogen med brännskador."

Till Aftonbladet säger kriminologprofessorn Leif Gw Persson att Alm "nu kan gömma sig utomlands."

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!