Mardrömen höll på att bli sann. Av ren tur hittade kommunen ett järnrör under hopptornet innan någon hann hoppa.
Mardrömen höll på att bli sann. Av ren tur hittade kommunen ett järnrör under hopptornet innan någon hann hoppa. - Foto: Björn Larsson Ask/SCANPIX

Järnrör gömdes under hopptorn

Sabotage mot badplats. Någon fäste järnröret i botten under hopptornet. – Det är att jämställa med mordförsök, säger Inge Carlsson.


HALLSTAHAMMAR. Mardrömmen höll på att bli sann. I en av kommunens rutinkontroller av badplatserna upptäcktes ett järnrör, under hopptornet.

Någon har snott ett två meter långt järnrör från bryggan och tryckt ner det i botten, med uppsåt att skada någon.

– Jag blir alldeles kallsvettig när jag hör sånt här, säger Inge Carlsson, vd för Surahammars Kommunalteknik, till Vestmandlands Läns Tidning.

– Det är att jämställa med mordförsök.

Inför varje badsäsong kontrollerar kommunen vattnet under hopptornen.

– Men att vi hittar ett järnrör under pågående badsäsong händer inte så ofta som varje år, även om jag har varit med att det hänt två år i rad, säger Inge Carlsson, som ser mycket allvarligt på händelsen som är polisanmäld, till NWT.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Embracer delas upp i tre bolag

Efter Børsenbranden – brandmännen snart klara

Räddningstjänsten i Köpenhamn är på väg att packa ihop och avsluta sitt arbete vid Børsen. Det säger beredskapschef Jakob Vedsted Andersen under en pressträff på måndagsmorgonen.

Frågetecknen hopar sig kring Tesla

Massuppsägningar, usla försäljningssiffror och konkurrens från kinesiska uppstickare. Teslas problem har flockat sig inför stundande delårsrapport. En av utmaningarna delar man dock med hela elbilsbranschen.

Ja till tuffare tag mot gängen i Ecuador

1 timme sedan
Väljarna i Ecuador har med klar majoritet röstat ja till tuffare tag mot de kriminella gängen, enligt landets valmyndighet som hänvisar till en preliminär rösträkning.

Efter krisen – dörren öppnas för småhusbyggare

1 timme sedan
Krisen inom småhusbranschen är långtifrån över. Men viss lättnad kan skönjas och byggprognoserna höjs.

Svensk vid ukrainska fronten: "Jävligt tufft"

1 timme sedan
Det råder brist på i princip allt. Svenske Magnus Ek utbildar ukrainska soldater innan de skickas ut i krig – till alltmer glest bemannade skyttegravar. Det är så jävla vansinnigt det här så det liknar ingenting, säger han.