Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny badolycka - man störtade tjugo meter

- 16/07/2010, 19:03 -

Maja Suslin / SCANPIX

Förra veckan avled en 21-årig man efter det att han hoppat från en klippa utanför Halmstad. Under fredagen hände det igen.

HALMSTAD. Larmet kom in till räddningstjänsten vid 13.30-tiden om att en person kastat sig utför klipporna, tjugo meter ner i kolbrottet.

Det är fortfarande oklart om mannen skadat sig när han nådde vattnet eller om han föll mot en klippavsats. När räddningstjänsten kom till platsen var mannen vid medvetande.

- Där han hoppat är det tjugo meter högt, det är det värsta stället, säger ledningsoperatör Peter Stened, till Göteborgs Posten.

Klipporna i kolbrottet i Grötvik har blivit ett populär badplats för ungdomar. Och enligt räddningstjänsten har det blivit en sport att hoppa från det farligaste stället. För två veckor sedan avled en 21-årig man sedan han hoppat från klipporna.

- De har hoppat där flera gånger i dag och det har varit så i säkert 10, 15, 20 år, men det är ingen polisiär fråga nu eftersom han hoppat självmant, sedan får vi se om kommunen gör något åt detta, säger Stefan Dahlheim, vakthavande befäl vid hallandspolisen, till GP.