Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Fängelse för cp-bluffare

32-åringen var inte funktionshindrad och hade inga problem att...
1 av 1

32-åringen var inte funktionshindrad och hade inga problem att...

Jurek Holzer/SCANPIX

Nyheter | 19/07/2010 15:33

32-åring döms för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott till tre års fängelse. Allt som allt får tre personer fängelsestraff.

HALMSTAD. 32-åringen sa sig vara gravt funktionshindrad och anställde en rad personliga assistenter inom familjen för pengar från Försäkringskassan.

Men vid en kontroll visade det sig att han var i utmärkt skick att spela pingis och överhuvud taget inte led av något handikapp, uppger Hallands-Posten.

Efter att ha avtjänat sitt treåriga fängelsestraff ska 32-åringen dessutom utvisas. Vid brott mot det förbudet riskerar han fängelse i ytterligare ett år.

Dessutom ska han betala 4,8 miljonor kronor i skadestånd till Försäkringskassan.

Assistanshärvan avslöjades i våras sedan polisen under en tid spanat på 32-åringen. Trots de svåra funktionshinder han uppgett att han har kunde han utan problem delta i en bordtennisturnering.

Mannens 54-årige pappa får fängelse i ett år och nio månader.

Den 54-årige pappan i assistansfamiljen döms till fängelse i ett år och nio månader för grovt bidragsbrott, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. 54-åringen var anställd som 32-åringens personlige assistent.

41-åringen som var vd i assistansföretaget döms till fängelse i två år och sex månader för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Ytterligare fem personer, som varit inblandade i härvan, döms till villkorlig dom för bland annat medhjälp till grovt bidragsbrott, skriver Hallands-Posten.