Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängelse för cp-bluffare

32-åringen var inte funktionshindrad och hade inga problem att...

32-åringen var inte funktionshindrad och hade inga problem att...

Jurek Holzer/SCANPIX

Nyheter | 19/07/2010 15:33

32-åring döms för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott till tre års fängelse. Allt som allt får tre personer fängelsestraff.

HALMSTAD. 32-åringen sa sig vara gravt funktionshindrad och anställde en rad personliga assistenter inom familjen för pengar från Försäkringskassan.

Men vid en kontroll visade det sig att han var i utmärkt skick att spela pingis och överhuvud taget inte led av något handikapp, uppger Hallands-Posten.

Efter att ha avtjänat sitt treåriga fängelsestraff ska 32-åringen dessutom utvisas. Vid brott mot det förbudet riskerar han fängelse i ytterligare ett år.

Dessutom ska han betala 4,8 miljonor kronor i skadestånd till Försäkringskassan.

Assistanshärvan avslöjades i våras sedan polisen under en tid spanat på 32-åringen. Trots de svåra funktionshinder han uppgett att han har kunde han utan problem delta i en bordtennisturnering.

Mannens 54-årige pappa får fängelse i ett år och nio månader.

Den 54-årige pappan i assistansfamiljen döms till fängelse i ett år och nio månader för grovt bidragsbrott, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. 54-åringen var anställd som 32-åringens personlige assistent.

41-åringen som var vd i assistansföretaget döms till fängelse i två år och sex månader för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Ytterligare fem personer, som varit inblandade i härvan, döms till villkorlig dom för bland annat medhjälp till grovt bidragsbrott, skriver Hallands-Posten.