Mannen döms för att regelbundet våldtagit sin cancersjuka sambo (Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln)
Mannen döms för att regelbundet våldtagit sin cancersjuka sambo (Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln) - Foto: alloverpress

Cancersjuk kvinna våldtogs - av sambo

Den tidigare morddömde sambon förändrades under våren och höll sin sambo i skräckvälde. Under flera månader våldtog han sin svårt cancersjuka 70-åriga sambo upprepade gånger. Mannen döms nu till tre års fängelse.


SKÅNE. När kvinnan vid ett tillfälle kom hem från en undersökning på sjukhuset i våras började mannen plötsligt att anklaga henne för att varit otrogen med taxichauffören. Flertalet gånger ska han även hotat sin sambo med att han har kontakt med maffian och kan få tag i vapen.

Vid samma tidpunkt började även den 59-årige mannen kräva sex av sin cancersjuka sambo. Kvinnan uppger att "hon är 70 år och hon orkar inte med sex på det viset vilket hon också sa till honom."

59-åringen ska under perioden mellan mars och maj flera gånger våldtagit sambon och även tagit strypgrepp på henne. I rätten uppger kvinnan att hon inte haft kraft att kämpa emot men att hon sagt nej varje gång.

Berättade allt på sjukhus

Under tiden som mannen höll kvinnan i sitt våld besökte hon sjukhuset för cellgiftsbehandling. Det var även då hon tog sig mod att berätta om mannens skräckvälde.

Tingsrätten dömer nu mannen mot sitt nekande till tre års fängelse. 59-åringen menar att kvinnan varit med på samlag hela tiden och att det är hon som genomgått en personlighetsförändring som gjort att hon ljugit om honom. 

Trots att mannen 1977 dömdes till rättspsykiatrisk vård för mord bedöms mannen inte lida av någon allvarligt psykisk störning, uppger Skånskan.

Man
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.