Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cancersjuk kvinna våldtogs - av sambo

Mannen döms för att regelbundet våldtagit sin cancersjuka sambo (Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln)

Mannen döms för att regelbundet våldtagit sin cancersjuka sambo (Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln)

alloverpress

Nyheter | 24/07/2010 12:15

Den tidigare morddömde sambon förändrades under våren och höll sin sambo i skräckvälde. Under flera månader våldtog han sin svårt cancersjuka 70-åriga sambo upprepade gånger. Mannen döms nu till tre års fängelse.

SKÅNE. När kvinnan vid ett tillfälle kom hem från en undersökning på sjukhuset i våras började mannen plötsligt att anklaga henne för att varit otrogen med taxichauffören. Flertalet gånger ska han även hotat sin sambo med att han har kontakt med maffian och kan få tag i vapen.

Vid samma tidpunkt började även den 59-årige mannen kräva sex av sin cancersjuka sambo. Kvinnan uppger att "hon är 70 år och hon orkar inte med sex på det viset vilket hon också sa till honom."

59-åringen ska under perioden mellan mars och maj flera gånger våldtagit sambon och även tagit strypgrepp på henne. I rätten uppger kvinnan att hon inte haft kraft att kämpa emot men att hon sagt nej varje gång.

Berättade allt på sjukhus

Under tiden som mannen höll kvinnan i sitt våld besökte hon sjukhuset för cellgiftsbehandling. Det var även då hon tog sig mod att berätta om mannens skräckvälde.

Tingsrätten dömer nu mannen mot sitt nekande till tre års fängelse. 59-åringen menar att kvinnan varit med på samlag hela tiden och att det är hon som genomgått en personlighetsförändring som gjort att hon ljugit om honom. 

Trots att mannen 1977 dömdes till rättspsykiatrisk vård för mord bedöms mannen inte lida av någon allvarligt psykisk störning, uppger Skånskan.